SATıN ALMADAN ÖNCE YANGıN MERDIVENI KAPıSı THINGS TO KNOW

Satın Almadan Önce Yangın Merdiveni Kapısı Things To Know

Satın Almadan Önce Yangın Merdiveni Kapısı Things To Know

Blog Article

Alanında mütehassıs ve sertifikalı gözçılarımızın ulamaları ile her projeye şayeste yangın merdiveni üretimi konstrüksiyonlabilmektedir.

Dar ve büro kabilinden mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç kere kilitlenmeli?” sorusunun…

Gelelim sıkça huzurlaşılan yangın kapılarında yangın dayanım süresinin başında iz saha, E ve I kimi vakit yan yana EI yangın dayanım klası terimlerinin kısaltmalarıdır.

Yangın merdiveni bapsı, binada başlamış olan yangınlarda insanoğluın hızlı ve esenlıklı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayan kapılardır. Kendiliğinden kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonrasında güvenli intikali sağlayan yangın merdiveni bapsı, gerekli standartlara oranlı olarak imal edilmiş olduğu vakit uzun müddet hizmet verebilmektedir. Kuşkusuz bakımlarının düzgün konstrüksiyonlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Yangın Kapıları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en çizgi kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Genel amacı insanoğluın binayı zarar gıyaben ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri belde kızılır.

Fakat yangındaki panik takkadak birden binaya bulaşmak isteyen profesyonel sıfır kişilerin bu hareketinin önlenmesi fakat yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmasının önlenmesi ile mümkün olacaktır.

Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine gerelti olan müstacel tavır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse parçalanmamış kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

2023 yılı bakımından, 3 kattan elan koca olan amme binalarında yangın merdiveni bulunması zaruri hale gelmektedir. Hassaten, bu binaların yangın merdiveni sistemleri intizamlı olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve ivedili durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini uygun görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler bölüm önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan yağsız malzeme kullanılabilir. Tekrar bu Yangın Çıkış Kapısı tip kapıda bir ölçün olmadığı dâhilin sac kalınlığı 1.0 mm veya elan nazikçe kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapısını vesair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara keşfetmek mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle bile koskocaman binalarda olması kişilerin kişi kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlıklı şekilde iletmek olduğu için, olabilir olan en güdük sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini getirmek amacıyla önlem tuzakınmaktadır.

Son olarak, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen başka faktörler ortada servis ve hizmet maliyetleri arz hileır. Yangın merdiveni sistemi metodik olarak hizmet ve kontrollerin strüktürlması gereken bir donanımdır.

Report this page